Aspergequiche met makreel en doperwtjes

Quiche is briljant, want het is een gerecht waar je (net zoals bijvoorbeeld pasta of pizza of een prullenbak) zo’n beetje alles in kunt lazeren wat je nog in je koelkast hebt liggen. In principe hoef ik je dus ook niet voor te kauwen wat je er in moet doen, want jij gaat natuurlijk gewoon aan de improvisatiezwier met je flair en zo.

Maar goed, ik maakte deze quiche, en hij bleek erg lekker, dus toch wel het delen waard. Deze is met makreel en asperges en doperwtjes. Make it.

Dingen:

BASIS:

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 bekertje slagroom
  • 1 zakje geraspte kaas
  • 2 ei
  • 1 beetje boter om de vorm mee in te smeren

VULLING:

  • 1 bosje asperges
  • 1 handvol bevroren doperwtjes
  • 1 gerookt makreelfilétje, gesnipperd
  • 1 takje rozemarijn, blaadjes fijngehakt
  • 1 dille

Leg eerst de bladerdeegvellen een beetje los van elkaar om ze te laten ontdooien.

Pak dan een kom of een maatbeker ofzo en breek daar twee eitjes in. Giet er het bekertje slagroom doorheen, doe er een handvol geraspte kaas bij (de helft van het zakje ongeveer) en maal er wat peper en zout erdoor en kluts het kort tot het gemengd is. Oh en de dille, die mag er ook in.

Zet nu een pan op megahoog vuur en schroei even de asperges in een klein beetje olijfolie. Niet te lang, maar geef ze er net even van langs dat ze een beetje een kleurtje krijgen.

Pak een taartvorm, smeer die in met wat boter en bekleed het hele ding met de ontdooide vellen bladerdeeg.

Doe de asperges (eventueel gehalveerd of nog kleiner), de gesnipperde makreel en de doperwtjes bij elkaar in de bebladerdeegde taartvorm. Giet het eiermengsel eroverheen. Zorg dat het een beetje netjes verdeeld is.

Strooi de rest van de kaas over de bovenkant en zet het geheel in een voorverwarmde oven op 180 graden voor een minuut of 20-30, tot het een stevig geheel is en de bovenkant mooi goudbruin. Als de bovenkant al te donker begint te worden maar de taart nog behoorlijk wiebelt als je tegen de vorm tikt, moet je even een alufolietje eroverheen vouwen.

Ook prima te eten als-ie koud is!

quiche 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s