Zo pocheer je een ei als een suave geheim agent

Eitjes pocheren is stoer. Het is classy, het ziet er supermooi uit, en het is een mysterieus en notoir lastig proces. Eigenlijk kan alleen James Bond het, en dan alleen als ie een mooie dame wil versieren.

James Bond Double Ei Seven
Wat

Althans, dat is wat ik lange tijd dacht. Maar het blijkt dat dat best wel meevalt. Als je maar een paar simpele stappen volgt kan je met relatieve eenvoud toch een best wel pantydroppend eitje op tafel zetten. Ik zeg niet dat het je in een keer gaat lukken, maar doe de volgende dingen en je zal er in ieder geval toch een superlekker en best wel fancy ontbijtje aan over houden.

  1. Kijk in je koelkast of je nog eieren hebt. Heb je nog eieren? Don’t care. Loop naar de supermarkt en haal verse eieren. Hoe verser hoe beter. Je eieren hoeven namelijk beslist niet over datum te zijn om het je toch significant moeilijker te maken bij het pocheren.
  2. Breng een pannetje water voorzichtig aan de kook.
  3. Doe je ei in een kopje, en zorg dat de dooier intact blijft.
  4. Wanneer je water zo’n beetje begint te koken, zet je het vuur zachter. Het mag beslist niet bubbelen en borrelen, want dat gaat je ei stuk in het water. NET geen kokend water dus. En ga niet lopen kutten met azijn in het water zoals sommige mensen zeggen, want dan gaat je ei dus naar azijn smaken.
  5. Pak nu een spatel of iets dergelijks, en roer in het water zodat er een draaikolk ontstaat.
  6. Laat vervolgens je ei voorzichtig in het midden van de draaikolk glijden, eiwit eerst.
  7. Zet een timer op 3 minuten en hands. Off.
  8. Als de drie minuten voorbij zijn, vis je voorzichtig je ei uit het water met een lepel met gaatjes erin, of voor mijn part een zeef ofzo.

Terwijl je water opstaat kan je natuurlijk ook even een broodje roosteren, die insmeren met een doormidden gesneden stukje knoflook, misschien een blaadje sla en/of een plakje ham of bacon erop en natuurlijk een beetje peper en zout op je ei. Keep it simple, maar vooral, als het een beetje gelukt is, laat het aan de dichtstbijzijnde vrouw zien en zet je beste Sean Connery-stem op. Trust me. james bondDit artikel is een gastpublicatie van mijn broer Woos. Woos is geheim agent, en is gespecialiseerd in vrouwen inpakken met eiergerechten en internationale spionage.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s