OF JE ELLIE LUST – een hoopvolle beschouwing van de meest betekenisloze serie op YouTube

AT5, de stadsomroep van Amsterdam heeft een nieuwe youtubeserie ontwikkeld rondom cultheldin Ellie Lust. Ellie Lust is de woordvoerder van politie, deelnemer aan Wie is de Mol in 2016 en bovendien is haar achternaam “Lust” wat ook een woord is zodat je daar allemaal hilarische grapjes mee kan maken. 

Zoals kijken of Ellie Lust allemaal dingen lust. Mooi gevonden, AT5!

De eerste aflevering van de serie gaat over kersenpriklimonade (van die gigazoete Fernandez-shit weet je wel) en hij is naast te stompzinnig voor woorden ook een hilarische verlossing van de benauwende druk van alle bullshit die er soms op je af wordt geslingerd. Hier komt-ie.

 

 

Daar zit de woordvoerder van politie, voor dat ongemakkelijke greenscreen, en plotseling gebeurt er niets. Simpeler kan het niet. En in de aflevering van volgende week zullen we ontdekken of Ellie Lust babi pangang lust!

Het is allemaal nét ongemakkelijk genoeg om er met de verwachting van een sociale ramptoerist naar te blijven kijken, maar er gebeurt ook weer niets dat genoeg is om Ellie van haar heldenvoetstuk af te stoten. Dat is prachtig. Wat ook prachtig is, is dat de complexiteit van de wereld voor één moment wordt teruggebracht tot een enkele ja/neevraag: lust Ellie Lust het of lust Ellie Lust het niet?

Het is een ontnuchterend perspectief. En hoe onbenullig het ook lijkt, soms is het belangrijk om even in te zien dat ALLES onbenullig is. Je bent een minuscuul wezen op een minuscule planeet, drijvend in een bijna oneindige zee van ruimte en tijd. Het leven op de aarde is zo klein, zo insignificant in het grote geheel, dat niets wat hier gebeurt er werkelijk toe doet.

Als je ver genoeg uitzoomt, lijken een walvis en een mier even klein. In de grootsheid van het universum zijn het vertyfende klimaat, doodvriezende vluchtelingen en de democratische verkiezing van een blonde schreeuwbaby afgerond net zo belangrijk als de vraag of Ellie Lust wel of niet van kersenpriklimonade houdt. Soms is dat perspectief even precies wat je nodig hebt. En een stevige borrel.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s