Een quesedilla is stiekem gewoon een tosti van tortilladingen

Sommige dingen klinken ingewikkelder dan dat ze zijn. Dat is fijn, want daardoor kan je iets heel simpels een ingewikkelde naam geven en dan lijkt het alsof je enorm cool bent. En dat ben je daardoor ook. Een soort self-fulfilling prophecy van coolheid.

Een quesedilla is precies zo’n ding waarmee je enorm tof kan lopen doen, maar wat als je er nuchter naar kijkt gewoon een tortillageval is met gesmolten kaas ertussen. Daar kan je dan nog een beetje mee freestylen door er wat extra shit in te doen, zoals gesnipperde bosuitjes, kleine stukjes chorizo, kip of spinazie,  (verzin je eigen combinaties! Experimenteer!) maar in feite blijft het gewoon een tosti met een toffe naam.

Doe het zo:

Meng eerst whatever je er tussen wil stoppen met de kaas. Als je kip, spek of chorizo wil gebruiken, bak het dan eerst even op in een hete pan (met evt wat knoflook en pepertjes), versnipper het tot kleine stukjes en hussel het door een hele bak kaas.

Pak dan een tortilla, beleg hem tot de helft met de kaas/whatever, en vouw hem dubbel. Doe wat olie in een hete pan, (wacht, je kan ‘m zelfs in je tosti-ijzer doen als je echt lui bent. Als dat zo’n dichtklapwafelding is tenminste- in zo’n hangjetostiineenbroodroosterding werkt het minder) doe de quesedilla in wording erbij en bak hem totdat ie bruin begint te worden. Draai ‘m om, strooi er wat fijn zout overheen, en bak de andere kant ook totdat ie bruin wordt. Strooi ook op de andere kant een beetje zout, snij ‘m in driehoekjes en serveer ’t met salsa of sour cream of ketchup of whatever the hell you feel like.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s