Ik heb per ongeluk iets heel gezonds gemaakt geloof ik

Okee ik gooide dus een paar spullen bij elkaar zoals broccoli en peterselie en croutonnetjes en zo in een poging om iets groentigs te maken en toen kwam er dus iets uit waarvan mensen riepen dat het heel gezond is?! Ik zit een beetje in een identiteitscrisis nu want het was helemaal niet de bedoeling om de fitboy uit te hangen. Sorry.

Ik deed gewoon wat boodschappen. Deze boodschappen waren dat:

  • 1 broccoli
  • 1 zak krieltjes
  • 1 zakje peterselie
  • 1 citroen
  • feta
  • een zakje pompoenpittendingen in plaats van pijnboompitten want altijd als je pijnboompitten koopt voelt het alsof iemand je portemonnee in de fik steekt
  • oud brood (althans dat had ik al dus dat hoefde ik niet te kopen maar succes met het kopen van een oud brood)
  • knoflook (had ik eigenlijk ook al)
  • Olijfolie (jezus wat had ik een boel dingen in huis eigenlijk)

Toen pakte ik zo’n handige pan met zo’n stoomvergietgeval erbovenop zodat ik maar één pitje nodig had voor het koken van de aardappeltjes en het stomen van de broccoli. Aanrader was dat. Dus als je wil zijn zoals ik: doe een blokje bouillon in een pan met kokend water, kieper daar de krieltjes bij, en doe dan de broccoli (in gelijke roosjes gesneden) in zo’n stoomdingetje bovenop met de deksel erop. Dat werkt trouwens ook met een vergiet dat je deels in de pan hangt, met dan een deksel erin/erop. En anders kun je ook prima de broccoli bij de aardappels in de pan gooien wat mij betreft.

Kook de aardappels een minuut of 15 (check ze voortdurend even op hoe stevig ze zijn; als je er een vork doorheen ramt moeten ze redelijk makkelijk uit elkaar vallen) en stoom de broccoliroosjes korter, ongeveer 5 à 10 minuten, tot ze nog net knapperig zijn.

Ik had ook nog een soort vinaigrette gemaakt, een simpele met citroen en olijfolie want dat doe ik altijd als ik een salade moet verzinnen. Half citroentje uitpersen in een glaasje, snufje zout erbij, ongeveer 2x tot 3x zoveel olijfolie als citroensap en flink roeren. Kan je voor elke salade gebruiken. Try it.

Verder had ik nog zin in croutonnetjes, en die zijn ook al behoorlijk simpel: verhit wat olie met een platgemept knoflookje en eventueel wat rozemarijn in een pannetje tot het motherfucking fantastisch ruikt. Gooi dan de blokjes brood erbij (oud brood werkt het beste want dat is minder zacht dus dat wordt sneller knapperig, of zo) totdat ze goudbruin zijn. Haal ’t van het vuur, strooi er wat zout overheen en je hebt croutons.

Nou, ja, toen was het dus wel zo’n beetje klaar dus. De aardappels en broccoli kun je het beste aanmaken met de dressing als het nog heet is, dus ik deed die bij elkaar in een grote pan (ik had geen schaal maar als jij wel een schaal hebt zou ik het daar in doen), schepte er de helft van de vinaigrette doorheen en husselde het flink door elkaar met wat fijngehakte peterselie en blokjes feta. Flikkerde er een flinke hand van die pompoenpitjes en alle croutonnetjes doorheen en zette het op tafel. En toen begon het gejengel dus.

“Supergezond dit!”

“Ik voel de vitaminen door mijn aderen spuiten!”

“Heb je een vuurtje?”

Ik weet het allemaal niet hoor, ik ben geen gezondheidsdeskundige. Ik weet wel dat ’t fucking lekker was en dat er een hele broccoli in zat. Er zat wel ook een heleboel olijfolie in en dat is dan weer vet(?) maar goed vet(?) want Italianen (?) en met die aardappels was iets met koolhydraten en die zijn dan ook weer goed/slecht/neutraal voor je. En citroen is fruit.

Ben ik nu gezond? Mag ik in je clubje, Jelmer de Boer? Fajah?!

Recept broccoli salade gezond.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s