Het frambozentiramisumoederschiptoetje is de beste versiertruc die er is

De liefde van de man gaat door de maag, hoor je wel eens mensen zeggen die het niet erg vinden om ontzettend oubollig over te komen. En dat klopt wel – bij mij althans: als je me iets voorschotelt waar ik zwaar van onder de indruk ben, straalt er vanzelf wat van die indruk over op jou als auteur van het indrukwekkende gerecht. Voer is de meest rechtstreekse lijn naar mijn hart, om het maar eens poëtisch uit te drukken. Ik ga er vanuit dat bij anderen net zo is.

Met dat in gedachten heb ik een recept ontwikkeld dat gegarandeerd de slipjes om je oren doet vliegen. Het is een bewerking van een recept uit een oud, geheimzinnig boek dat ik vond in een stoffige kist in een ondergrondse tempel in de bergen van Mongolië. Of zoiets.

Ik heb de vermalen Peruviaanse blaaskikkerballen, de geplette kemphaansnaveltjes en de oesterslijmcompote uit het oorspronkelijke recept maar vervangen door frambozen en drank. Ook een afrodisiacum moet met z’n tijd meegaan.

Dit toetje is niet alleen een gegarandeerd succes, het is ook nog eens supermegamakkelijk en zó in elkaar geknald.

frambozentoetjes af.jpg

Men neme (voor twee personen en nog wat):
1 bakkie halfvolle of volle kwark (250g)
250 ml yoghurt
(Eventueel een beetje limonadesiroop)
1 zakje vanillesuiker
1 pak lange vingers
een paar strategisch geplaatste kaarsjes
1 doosje bevroren frambozen
een plens cognac of een lekkere likeur
1 halve reep witte chocola
1 groots verhaal over hoe je beren en tovermonniken van je af hebt moeten vechten om aan dit recept te komen

Stap 1: 
Pak een kom of een pan of een emmer of zo en kiep daar de yoghurt en de kwark in. Doe er het zakje vanillesuiker bij, en eventueel een vleugje limonadesiroop (frambozen, bosvruchten, zoiets) om de yoghurtkwarkshit op smaak te brengen. Roer het geheel door elkaar, proef het en voeg evt nog wat zoetigheid toe. Hou er rekening mee dat de lange vingers het nog ietsje zoeter maken dan het nu is, dus don’t overdo it met die suiker en siroopshit.

Stap 2: 
Pak een ondiepe schaal, een ovenschaal of zo, en bedek de bodem met een laag lange vingers met de suikerkant naar beneden. Giet een plens drank over hun ruggetjes, en schep dan het yoghurtspullie eroverheen totdat je ze niet meer ziet.

Lange vingers.jpg

Stap 3: 
Strooi de bevroren frambozen eroverheen. Verkruimel de chocola en strooi het in kleine stukjes tussen de frambozen. Zet de schaal in de koelkast tot je aan het toetje en de zoete woordjes toe bent.

Stap 4: 
Haal het frambozentiramisumoederschiptoetje uit de koelkast en zet ‘m met veel gevoel voor drama voor de neus van degene die je probeert te versieren. Voeg wat suave teksten toe, besprenkel met een zwoele blik en probeer geen domme dingen te zeggen.

Stap 5: 
Bow chicka wow-wow. You’re welcome.

het werkt.jpg
De oplettende lezer ziet misschien dat deze chocola niet wit is, zoals in het recept staat. Maar ik luister naar niemand, en al helemaal niet naar mezelf. Kan ik iedereen aanraden.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s