De laatste tijd vragen mensen me steeds of het wel goed met me gaat. “Ben je depressief? Verliefd? Je ziet zo bleek..? En misschien moet je ook eens naar de sportschool?”
Nee hoor. Niks aan de hand (en ik ga zéker niet naar de sportschool). Het enige wat er is gebeurd is deze motherfucking tosti, die zo lekker is dat ik al twee weken niks anders heb gegeten dan dit ding. De afgelopen periode is één grote afdaling in een tostivormig, decadent dal van waanzin en truffelmayonnaise.
Als je dat hoort en denkt ‘hey dat klinkt goed’, heb ik goed nieuws: ook jij kan in een handomdraai een tosti maken die je leven zo de afgrond in kiepert. Heroïne tussen twee knapperige broodjes, is het. En had ik al gezegd dat er knoflook op de broodjes zit? Holy shit.
STOP MET PRATEN EN LEER ME DEZE TOSTI MAKEN
Oké oké, jezus, calm down.
Dit heb je nodig:
- Wit (casino-)brood
- Kaas
- Truffelmayonnaise (of gewone mayonnaise en truffelolie)
- Knoflook
- Een ei
- een tosti-ijzer
Stap 1: Maak een tosti. Als je niet weet hoe dat moet: och arme.
Stap 2: Terwijl je tosti in het ijzer (of in de pan, jij suave gevorderde tostisjef) zit, tik je een eitje in een hete pan. Het wit moet net gestold zijn, maar het geel moet nog lopen. Hou het in de gaten en haal ‘m van het vuur als ie te hard gaat.
Stap 3: Haal de tosti uit het ijzer, snijd een knoflookje door en smeer dat op de onderkant van de tosti, zodat dat de kant is die als eerste met je tong in aanraking komt.
Stap 4: Smeer de bovenkant van de tosti in met een royale hoeveelheid truffelmayonnaise.
Stap 5: Laat het gebakken eitje op het bouwwerk glijden, prik de dooier door en maak er een mooie teringzooi van.
Stap 6: Besprenkel het geheel met een beetje peper en wrijf het geheel kreunend en briesend je gezicht in.
Gefeliciteerd, nu ben je verslaafd.

Geweldig. Beste tip ooit.
LikeLike
Godslolere wat een achterlijk lekkere tosti is dit. Crack tussen twee broodjes 😃
LikeLike