BBQ-groenten waar harder om gevochten wordt dan het vlees

Barbecueën is prachtig, maar het is wel jammer dat er zelden tot nooit een fatsoenlijke groenteafdeling op het ding gaat. Je kent die vegetarische opties wel, die er als een soort gehandicapt barbecuebroertje naast het vlees liggen: van die treurige satéspiesjes met alleen maar paprika en courgette, die bleke vieze vegaburgers die helemaal gemaakt zijn van bullshit, of hele paddestoelen die huilend van ellende liggen uit te drogen tussen de worsten.

Het mag allemaal van mij hoor, maar volgens mij doe je geen enkele vegetariër een plezier met een bek vol uitgedroogde paddestoel. Zelfs als ze zich sterk proberen te houden tegenover de oordelende blikken van de aanwezige principiële carnivoren schuilt er achter hun stoïcijnse gekauw een wereld van pijn. Verdrietsaté is voor niemand leuk.

Terwijl het best makkelijk ook anders kan: wat als je in plaats van de bovenstaande ellende een mysterieus pakketje zilverfolie op de barbecue legt, waar een paar minuten later absurd lekkere geuren uit te voorschijn komen? En je vervolgens een dampende, verrukkelijke explosie van geur en pracht loslaat als je het openmaakt? Groente die mensen daadwerkelijk opeten op een barbecue? Wat een weldaad zou dat zijn.

pakketje.jpg
Wat een enigma.

Nou, vrees niet, want het bestaat. En het is nog echt belachelijk makkelijk ook. Het gaat zo:

ZO GAAT HET

Vouw een groot stuk aluminiumfolie in de lengte dubbel. Vouw nu de open randen aan beide kanten een centimeter om, en daarna nog een keer, zodat er aan beide kanten een gesloten rand ontstaat en alleen aan de bovenkant van het pakketje een opening zit. Gooi er nu wat in ringen gesneden prei in, wat blokjes feta, een geperst teentje knoflook, een kneepje citroensap, wat peper en zout, wat olijfolie en een klontje boter. Vouw het dicht, leg het vijf á tien minuten op het rekje van de barbecue, en doe alsof je een tovenaar bent terwijl je het openvouwt en de geur die eruit stoomt in iedereens gezicht wappert.

Het werkt. Probeer het.

pakketje2.jpg

_MG_5201

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s