Maak stroop van je kerstboom

Ik dacht op een dag “fuck it” en toen maakte ik stroop met een stuk kerstboom. En guess what: het is best wel lekker. Kerstig, ook. En laat iedereen nou toevallig vast en zeker een kerstboom in zijn woonkamer hebben staan. Ik wel, die van mij heet Nol en als jouw kerstversiering in Nol blijkt te hangen: sorry. Zie mijn diefstal als een teken van affectie, dat ik een stukje van jouw kerst in mijn huis wil halen.

Anyway, het is echt heel makkelijk, wat we nu gaan doen. Doe een kopje water in een sauspannetje en doe er twee gekneusde, gewassen takjes van je kerstboom in. Laat het koken totdat het water naar kerstboom ruikt. Doe er nu één kopje bruine basterdsuiker en één kopje rietsuiker bij, en wacht tot het volledig is opgelost en de stroop een bruine, stroperige (no shit) substantie is geworden. Het mag wel iets dunner zijn dan de stroop die wij Nederlanders op de pannenkoeken gieten.

Giet het dan over in een flesje of potje, en laat het afkoelen. Moet geen moeite zijn nu het zo godsgruwelijk koud is buiten. Bewaar het in je koelkast (blijft megalang goed omdat bacteriën enorm zuinig zijn op hun bacterietandjes) en giet het over je pannenkoeken in de ochtend als je je kersterig voelt.

Stroop 2.jpg
Of in je yoghurt.
Stroop 3.jpg
Of toch over je pannenkoeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s